Вече години си ги приготвям задължително за зимата: Патладжани с доматен сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вече години си ги приготвям задължително за зимата: Патладжани с доматен сос
Вече години си ги приготвям задължително за зимата: Патладжани с доматен сос
5905
Вече години си ги приготвям задължително за зимата: Патладжани с доматен сос
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Как да затворите патладжан с аджика за зимата

За да приготвите такова предястие, трябва да изберете месести домати . Това е необходимо, за да стане доматеният сос достатъчно гъст. Тъй като патладжанът, който плува в доматен сок, не е резултатът, който бихме искали да постигнем.

Необходими продукти:

  • Патладжан 2 кг
  • Домати 1,5 кг
  • Чесън 6 скилидки
  • Люти чушки 2 бр.
  • Сол 1 с. л.
  • Захар 2 с.л. 
  • Оцет 50 мл
  • Слънчогледово олио 150 мл

Приготвяне:

  • Измийте добре доматите. Разполовяваме ги. Измийте лютите чушки. Отстранете стъблото и семките. Прекарваме пипер и домати през месомелачка.
  • Измийте старателно патладжана. Нарязваме ги на едри шайби. Слагаме го в дълбок съд, добавяме малко количество масло и разбъркваме. След това поставете патладжана върху лист за печене. Изпращаме го във фурната, предварително загрята до 180 градуса, за 20 минути.
  • Изсипете слънчогледово масло в тенджера с дебели стени. Добавете сместа от домати и чушки. Слагаме тигана на огъня и го оставяме да заври. Готвим половин час.
  • Почистваме чесъна. Прекарваме го през пресата. Добавете чесъна, солта и захарта към доматената смес. Разбъркваме всичко добре.
  • Изсипете оцет 9% в тенджера с домати. Подреждаме червените патладжани. Разбъркайте старателно. Покрийте с капак и оставете за 10 минути.
  • Подреждаме патладжана в стерилизирани буркани. Напълнете ги с доматената смес. Затворете плътно с капачки. Увийте контейнерите с одеяло и оставете да изстинат напълно.
  • В резултат на това ще получите 4 половин литрови буркана с ароматни патладжани в аджика. Можете да съхранявате такава заготовка не само в хладилника, но и килер за тази задача също ще се побере. И как обикновено затваряте патладжаните за зимата? Споделете вашата любима рецепта!
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft