Правенето на пайове е голямо изкуство за повечето съвременни хора. Питите се пекат, за да се насладите на сочната плънка и мекото пухкаво тесто. Ще ви кажем как да направите лесен пай.
Съставки за пай:
Яйце - 3 бр.;
Сол - щипка;
Захар - 12 супени лъжици;
Брашно - 12 супени лъжици;
Мляко - 12 супени лъжици;
Растително масло - 12 супени лъжици;
Бакпулвер - 10 г;
Ванилия - 2 грама;
горски плодове - 200 гр.
Съставки за хрупкава коричка:
Брашно - 40 г;
Захар - 40 г;
Масло - 30гр.
Приготвяне на пай:
Разбийте яйцата в купа, добавете солта и кристалната захар и разбийте, докато песъчинките се разтворят. Изсипете млякото и растителното масло в яйчената смес и разбъркайте отново.
Изсипете брашно с ванилия и бакпулвер в сместа, омесете тесто. Поставете горски плодове в тестото и разбъркайте.
Покрийте тавата за печене с пергамент, изсипете тестото, разпределете равномерно по дъното. За кората, в отделен съд смесете маслото със захарта и брашното, направете трохи.
Поръсете маслените трохи върху горната част на пая.
Печете сладкиша на 180 градуса за 35 минути.
Плодовете ще се утаят на дъното на пая. Резултатът е кремообразен, хрупкав пай с горски плодове.