Вече не купуваме от магазина - мъжът ми я прави вкъщи! Ивановата пилешка пастърма обира точките...
29 Август 2016
40938
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Пастърма - месен деликатес, който се смята за традиционно ястие в много кухни по света. Най-често пастърмата се прави от говеждо месо, но също така популярни варианти са свинско, пуешко и пилешки гърди. Последният вариант е много успешен, тъй като месото става изключително сочно!
Когато готвите пилешка пастърма, не е задължително да се придържате стриктно към рецептата. Добавете любимите си подправки по желание - например, сушени босилек и риган, кориандър, горчица на зърна или специална комбинация от билки и подправки за месо. Във всеки случай, ястието ще се окаже много вкусно!
Продукти:
400 гр.
пилешко филе
300 мл прясно мляко
3 скилидки чесън
3-4 с.л. зехтин
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. куркума
2 щипки индийско орехче
Приготвяне:
- Накиснете 2 бр. пилешки гърди в млякото за 2 часа.
- Смесете избраните подправки, сол, чесънът, преминат през преса, и олиото.
- Натъркайте пилешките гърди с получената смес и ги оставете така за един час. Може да сгънете филетата наполовина и плътно да ги овържете с дебела връв, така че да не се разпаднат и да не изгубят влага по време на готвене.
- Подредете пилешкото върху тавичка, покрита с фолио. Пъхнете в предварително загрята на 220 градуса фурна за 15 минути.
- След това изключете фурната, но не я отваряйте в продължение на 2 часа, месото ще се доготви от остатъчната топлина.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари