Вече не купувам гранули от магазина - ето как лесно си правя сама ЧЕСЪН НА ПРАХ:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Вече не купувам гранули от магазина - ето как лесно си правя сама ЧЕСЪН НА ПРАХ:
5485
Източник: actualno.com
Снимков материал: pixabay.com
Вече не купувам гранули от магазина - ето как лесно си правя сама ЧЕСЪН НА ПРАХ:

Да, пресните подправки винаги са най-добри, но понякога просто е необходимост да посегнем към сухите такива. А в случая с чесъна това се налага, когато имате проблеми със смилането му в сурово състояние.

Както е известно, чесънът дразни лигавицата на стомаха, затова много хора с подобен проблем предпочитат да използват чесън на прах.

Ако и на вас не ви понася да ядете чесън в прясно състояние, а не искате да се лишавате от полезните му качества, приложете следния трик. Той ще ви бъде от полза за направата и приложението на чесновия прах във всякакви ястия и лечебни рецепти от народната медицина. Ето как да действате стъпка по стъпка, за да си направите собствен натурален чесън на прах :

сушене на чесън

Обелете и нарежете на ивички произволно количество скилидки чесън. Поставете ги в тава, като по желание може да я предварително я покриете с хартия за печене, без да я намаслявате. Сложете ги във фурната на ниска температура (не повече от 80 ºC) за няколко часа, докато филийките чесън станат съвсем сухи и трошливи. След това ги смелете в кафемелачка, хаванче или блендер.

чесън на прах

Вашият домашен чесън на прах вече е готов!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft