Вече не пека блатовете за торта правя ги на ПАРА! От 3 яйца излиза ОГРОМЕН пухкав блат, достатъчен за голяма торта:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вече не пека блатовете за торта правя ги на ПАРА! От 3 яйца излиза ОГРОМЕН пухкав блат, достатъчен за голяма торта:
Вече не пека блатовете за торта правя ги на ПАРА! От 3 яйца излиза ОГРОМЕН пухкав блат,...
6337
Вече не пека блатовете за торта правя ги на ПАРА! От 3 яйца излиза ОГРОМЕН пухкав блат, достатъчен за голяма торта:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Този пухкав въздушен блат  е идеалната основа за приготвяне на вкусни торти. Необходимо е само да се разреже на няколко части, всяка от които да се напои и намажете с крем. Резултатът е невероятен десерт! Затова ви съветваме да запазите тази рецепта.

За да приготвите този ефирен и пухкав десерт, дори не е необходимо да включвате фурната. Този блат на пара се надига много, има пореста текстура и безупречен вкус! Опитайте да го намажете с бита сметана и да добавите пресни плодове. Никой няма да откаже парче от такъв фин деликатес!

Подготовката на формата е много важна стъпка, към която трябва да се подхожда отговорно. Не забравяйте да използвате алуминиево фолио. Като го увиете около формата, няма да позволите вода да попадне в тестото.

Въздушен блат на пара

Продукти:

3 яйца

2 с.л.

слънчогледово олио

3 ч.л. прясно мляко

70 гр. пшенично брашно

ванилия на вкус

1/4 ч.л. лимонов сок

2 с.л. захар

Приготвяне:

Отделете жълтъците от белтъците.

три жълтъка

Добавете слънчогледовото олио и млякото към жълтъците. Разбъркайте всичко с бъркалка.

Добавете пресятото брашно и ванилията. Отново разбъркайте добре.

блат торта

Изсипете лимоновия сок в белтъците. Разбийте до пухкава пяна. Добавете захар постепенно, без да спирате да биете.

Добавете една трета от белтъците към сместа от жълтъци и брашно. Смесете добре.

тесто с белтъци

След това добавете останалите белтъци. Разбъркайте всичко отново с помощта на шпатула, като се стараете да бъркате отдолу-нагоре, за да не спадне сместа.

Завийте форма с диаметър 15 см във фолио и изсипете готовото тесто в нея. Изравнете горната част с шпатула.

тесто във форма

Разклатете леко формата. Покрийте с друг слой фолио.

Поставете в уред за готвене на пара и варете на среден огън за 45 минути. 

блат на пара

Оставете сладкиша да изстине върху решетка, като обърнете формата с главата надолу. След това го извадете внимателно от формата.

въздушен блат на пара

Дори не е нужно да мажете този блат с крем. Той е невероятно вкусен сам по себе си! Нарежете го на парчета и сервирайте. 

Да ви е сладко!

Забележка: Ако не разполагате с подобен уред, може да изпечете блата и на водна баня във фурната - сложете опакованата във фолио форма (предварително покрийте дъното и стените с намазнена хартия за печене) в по-голяма тава, пълна до половината с вода.

блат във фолио

блат водна баня

Печете на средна температура, като внимавате водата да не завира.

пухкав блат на водна баня

Проверете готовността на блата със суха клечка.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft