Вече не пека обикновени пържоли - това е сто пъти по-вкусно! Слагам в тава, мажа с чеснова смес и всички въздишат от удоволствие:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вече не пека обикновени пържоли - това е сто пъти по-вкусно! Слагам в тава, мажа с чеснова смес и всички въздишат от удоволствие:
Вече не пека обикновени пържоли - това е сто пъти по-вкусно! Слагам в тава, мажа с чеснова смес и...
3025
Източник: За Жената
Вече не пека обикновени пържоли - това е сто пъти по-вкусно! Слагам в тава, мажа с чеснова смес и всички въздишат от удоволствие:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Отличен съвет как да приготвите свинското по нов начин, така че да стане сочно и изключително вкусно, без да трябва да го обработвате по някакъв специален начин преди печенето.

Без сложна или дълга подготовка, а резултатът е наистина страхотен. Запишете си рецептата за тези Свински филийки на фурна с чесън и майонеза :

Свински филийки на фурна с чесън и майонеза

Продукти:

  • Свинско (може всякакво месо - аз използвах филе) - 1 кг
  • Доматен сос или пюре - 3 супени лъжици
  • Заквасена сметана - 2 супени лъжици
  • Майонеза - 2 супени лъжици
  • Горчица - 1 супена лъжица
  • Чесън - 2 скилидки
  • Твърдо сирене - 150 гр.
  • Смлян черен пипер
  • сол

За гарнитура (по избор):

  • Картофи - варени, печени, пържени
  • ориз
  • паста
  • Салата от пресни зеленчуци

Приготвяне:

Измийте, подсушете и нарежете месото на филийки.

сол и черен пипер.

свинско филе

Снимка: pixabay

Ако искате да направите ястието специално, можете да изберете екзотични ароматни подправки, но е напълно достатъчно да използвате само сол и смлян черен пипер.

Смесват се с доматен сос или пюре, след което със сместа се натриват пържолите и се мариноват в хладилника – за няколко часа, в идеалния случай за една нощ.

След това отново можем да посолим.

Поставете месото в тава, застлана с хартия за печене.

В купа смесете счукания чесън със сметаната, горчицата и майонезата .

Намажете всяко парче месо със сместа.

Поръсете с настърган кашкавал.

пържоли с кашкавал

Снимка: pixabay

Печете в загрята фурна на 180 градуса около 30 минути .

свински филийки с чесън и майонеза

Снимка: pixabay

Съвет на редактора:

Ако искате месото да е по-крехко, препоръчваме да го мариновате поне час преди приготвяне. Просто поръсете малко олио, сол и черен пипер .

Също така препоръчваме да поръсите готовите пържоли с пресни билки - например магданоз, розмарин или пресен лук.

Желаем ви добър апетит! :-)

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft