Вече не правя еклери, откакто открих рецептата: Тортата е толкова нежна, че направо потъваш в крема! И най-хубавото - не се пече!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вече не правя еклери, откакто открих рецептата: Тортата е толкова нежна, че направо потъваш в крема! И най-хубавото - не се пече!
Вече не правя еклери, откакто открих рецептата: Тортата е толкова нежна, че направо потъваш в...
3342152
Вече не правя еклери, откакто открих рецептата: Тортата е толкова нежна, че направо потъваш в крема! И най-хубавото - не се пече!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Когато видим изискан десерт , по който ни потичат лигите, често си мислим, че е сложен за приготвяне. Но в случая това съвсем не е така.

Тази невероятна еклерова торта е първокласен сладкиш , за който дори не ви трябва фурна. С нея може да се справи с всеки.

Зарадвайте близките още тази вечер:

ЕКЛЕРОВА ТОРТА БЕЗ ПЕЧЕНЕ

ПРОДУКТИ:

За тестото:

За глазурата:

ПРИГОТВЯНЕ:

  1. Ванилов пудинг на прах можете да купите от магазина. Но ако искате да го приготвите сами, направете следното: 

    Разделете млякото на 2 равни части. Една част сложете на котлона да заври. В останалото мляко разбъркайте нишестето. В млякото с нишесте разтворете захарта, добавете ваниловата есенция или ванилия на върха на ножа, както и жълтъка. Разбийте сместа с тел и внимателно я изсипете във врящото мляко при непрекъснато разбъркване. Варете, докато се сгъсти - 5 минути.

    По желание може да приготвите и крема от видеото, ако не ви притеснява количеството сметана и нямате време за варен крем: 2 пак. ванилов пудинг без варене, 3 1/2 чаши пълномаслено прясно мляко, 250-300 гр. разбита сметана.
  2. Готовия пудинг покрийге с фолио и пъхнете в хладилника да се охлади.
  3. Вземете подходяща форма или тава, покрийте я с фолио. Разпределете слой от бисквитите, след това - слой от пудинга. Продължете да редувате така. Последният слой трябва да е от бисквити.
  4. Пригответе шоколадова глазура: смесете захарта и какаото, добавете млякото. Сложете в малка тенджерка на котлона. Когато масата започне да ври, добавете маслото. Разбъркайте, докато маслото се разтопи напълно. Махнете от огъня, охладете леко и залейте с глазурата готовия десерт.
  5. Сложете тортата в хладилника за една нощ.

 

По-подробни инструкции може да видите в това видео:

 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft