Вече не правя отделно пиле и картофи за гарнитура - редя всичко в тавичката, заливам, запичам и...
21 Септември 2016
430198
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Този ефектен пай с пиле и картофи е чудесна идея за бърза вечеря с отличен вкус. Плънката от пиле е сочна благодарение на голямото количество лук, а картофите и тестото се грижат за румената му коричка.
Продукти:
5 картофа
3 глави лук
500 гр. пилешко филе
2 яйца
100 гр.
заквасена сметана
100 гр. майонеза
1 чаша брашно
1/2 ч.л. сода
сол на вкус
10 гр. масло
Приготвяне:
- Изберете дълбока тавичка, най-добре с овална или кръгла форма. Намажете я с масло.
- Обелете картофите, нарежете на филийки и ги поставете по дъното и стените на формата. Посолете.
- Пилешкото нарежете на малки кубчета, лука - на полумесеци. Сложете върху картофите първо пилешкото, после лука, отново посолете.
- Смесете яйцата, сметаната, майонезата, брашното и содата за хляб. Залейте с полученото тесто месото.
- Загрейте фурната на 180 градуса и печете за 45 минути.
- Оставете пая да се охлади, след което го прехвърлете в плоска чиния.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари