Вече не пържа рибата-Лесна и бърза за приготвяне, оказва нежна и с румена коричка
12 Април 2021
14736
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Рецептата е доста проста и бърза за приготвяне, рибата е много нежна и ароматна с румена коричка.
Съставки:
- скумрия - 2 броя;
- сметана - 100-150 г;
- лук - 2 броя;
- олио, сол и черен пипер на вкус.
Рецепта:
- Готовото филе скумрия се нарязва на порции и се поставя в купа. Сол и черен пипер, добавете подправки на вкус и изсипете заквасена сметана, разбъркайте.
- Нарежете лука на дебели пръстени, разпределете на дъното на съда за печене. Предварително намажете дъното с масло.
- Разстелете рибата, изсипете соса и покрийте формата с фолио.
- Загрейте фурната до 180 градуса и печете рибата за 20 минути.
- Отстранете фолиото и оставете ястието да покафенее още 10 минути. Добър апетит!
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари