Вече не сядаме без хайвер от тиквички „Любов от първата лъжица“-Хиляди положителни отзиви
16 Юни 2024
8675
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Днес искам да споделя една от най-добрите рецепти за приготвяне на зимата - хайвер от тиква. Това е изпитана във времето рецепта, която гарантира отлични резултати.
Хайверът от тиква се оказва нежен, ароматен и невероятно вкусен. Подготовката е много проста и не отнема много време.
Приготвяне
Приготвяне на зеленчуците : Започваме с морковите:
- Настържете 800 г моркови на едро ренде.
- След това нарежете 800 г лук на едри кубчета.
- Нарежете тиквичките (3,4 кг) на кубчета, ако тиквичките са млади, няма нужда да ги белите.
- Пържене на зеленчуци : Загрейте тиган с растително масло и запържете малко морковите.
- Прехвърлете морковите в голяма тенджера.
- След това запържете лука до златисто кафяво и също добавете в тигана.
- Задушаване : В тигана със зеленчуците добавете останалото растително масло (необходими са общо 230 г).
- Поставете тенджерата на огъня, покрийте с капак и изчакайте сместа да заври.
- След като заври, намалете котлона и оставете зеленчуците да къкри за един час, като разбърквате от време на време.
- Добавяне на доматено пюре : След час добавете 310 г доматено пюре, като го наредите отгоре и без да разбърквате веднага. Гответе още 20 минути, като разбърквате от време на време.
- Добавяне на подправки : След като доматеното пюре заври, добавете сол, червен пипер, захар, червен и черен пипер.
- Разбъркайте добре и оставете да къкри още 5 минути.
- Пюрирайте : Махнете тигана от котлона и пюрирайте съдържанието с потапящ се пасатор. Важно е блендерът и всички инструменти да са стерилни.
- Добавяне на оцет : Пробвайте хайвера за сол и подправки.
- След това добавете 2 с.л. лъжици оцет и оставете да заври отново, варете 10 минути, като бъркате непрекъснато.
- Консервиране : Стерилизирайте бурканите и капаците.
- Поставете горещия хайвер в стерилизирани буркани, навийте капачките, обърнете ги и ги увийте в топло одеяло, докато изстинат напълно.
- Този хайвер от тиква е плътен, ароматен и много вкусен.
- Идеален е за зимнина и може да се съхранява дълго време. Опитайте да приготвите хайвер по тази рецепта и определено ще стане вашето любимо ястие.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари