Вече не умирисвам цялата кухня, когато пържа лука - супер трик от професионалните кухни:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Вече не умирисвам цялата кухня, когато пържа лука - супер трик от професионалните кухни:
90955
Снимков материал: pixabay.com
Вече не умирисвам цялата кухня, когато пържа лука - супер трик от професионалните кухни:

С този прост трик неприятната миризма на пържен лук вече няма да се разпространява из цялата къща. Традиционната балканска кухня е немислима без задушен лук или праз, а често се добавя и чесън.

За мнозина най-примамливото е миризмата на пържен лук или чесън, която отваря апетита и момента, в който започват да отделят ензимите в стомаха и подготовката „че ще се хапне нещо вкусно“.

Въпреки това, въпреки че този зеленчук придава на ястието онази разпознаваема сладост и аромат, за много домакини това не е любимата част от приготвянето на храна.

карамелизиран  лук

Цялата къща мирише на задушен лук , миризмата се "попива" в гардероба и косата, а понякога дори проветряването не помага, особено в студените дни. Така първоначалната "магия" на неустоимата миризма скоро изчезва.

Виновник за неприятните миризми е отделянето на сяра, съдържаща се в лука, при термичната му обработка. Възможно е обаче да се избегне това "неудобство" и да се приготви вкусно приготвено ястие, без въздухът в кухнята да има "неприятна" миризма.

задушен лук

Номерът е да добавите една проста съставка , която повечето от нас имат в кухнята, и това е содата за хляб . Когато нарежете лука на ситно и го сложите в тиган със загрято олио, задължително добавете една чаена лъжичка сода бикарбонат.

сода в лука

Ако количеството лук е повече от половин килограм, добавете пълна лъжица и оставете лука да къкри както обикновено. Освен че няма да разпространява неприятна миризма, лукът ще се сгъсти и ще улесни храносмилането.

Освен това, ако ястието, което приготвяте със задушения лук, изисква приготвяне на запръжка, можете да я пропуснете, защото задушеният със сода лук ще придаде необходимата плътност на ястието. Този трик се използва от готвачи в големите ресторанти и хотели.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft