Вече никой не го пече във фурната след тази рецепта на тиган- меко и пухкаво хлебче

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вече никой не го пече във фурната след тази рецепта на тиган- меко и пухкаво хлебче
Вече никой не го пече във фурната след тази рецепта на тиган- меко и пухкаво хлебче
6518
Вече никой не го пече във фурната след тази рецепта на тиган- меко и пухкаво хлебче
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Златисто- кафявата кора, богатият аромат и мек вкус - това прави прясно изпеченият хляб толкова привлекателен. Много хора се плашат от приготвянето му, защото смятат, че ще им отнеме много време. Нищо от това няма да е така, ако имате тази рецепта за хляб в тиган .

Бързо омесване на тестото, половин час за втасването му и пържене на слаб огън под капак - това е цялата технология. 


 

Съставките

Пшенично брашно 500 g

вода 360 мл

Суха мая 5 g

захар 1 супена лъжица

сол 1 ч.л.

масло на вкус

 

подготовка

Загрейте водата до температура малко над стайната температура. Разредете в нея захарта, солта и маята. След това добавете брашното на части, като избягвате образуването на бучки. Омесете не твърде гъсто тесто. 


Намажете дебелостенния тиган с масло. Сложете тестото в него, покрийте с кърпа и оставете да престои 40 минути


Покрийте тигана и изпържете хляба на слаб огън за 30 минути. Обърнете го и запържете още 30, но без капака. Ароматът на пресен домашен хляб ще се разнесе из целия апартамент! 

Много е важно да изберете правилните ястия: тиганът трябва да бъде с високи страни, за предпочитане чугунен (той разпределя топлината по-добре).

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft