Вече никой не прави пицата с тесто, а по този начин. Жените полудяха по тази рецепта, а мъжете никога не са били толкова щастливи

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вече никой не прави пицата с тесто, а по този начин. Жените полудяха по тази рецепта, а мъжете никога не са били толкова щастливи
Вече никой не прави пицата с тесто, а по този начин. Жените полудяха по тази рецепта, а мъжете...
958254
Вече никой не прави пицата с тесто, а по този начин. Жените полудяха по тази рецепта, а мъжете никога не са били толкова щастливи
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сигурно повечето от вас приготвят пицата по обичаен начин. Другият път бихте могли да разнообразите менюто и вместо тесто за пица да използвате кори за баница.

Да, точно така – кори за баница.

Рецептата е нестандартна, но пък е доста вкусна.

 

Ако някоя от съставките не ви допада, няма проблем – заменете с продукт, който на вас ви е любим.

3 с. л. олио
1 пакет кори
1 малка глава лук
100 г гъби

1-2 скилидки чесън (по желание)

риган, чубрица, червен пипер
2 домата
1-2 чушки
150 мл доматено пюре
7-8 маслини
250 г колбаси по вкус (бекон, филе, салам…)
2 кисели краставички
200 г кашкавал

 

Пица с готови кори

1. Намажете тавичка с олио.

Сложете в нея 2 кори, намажете ги с олио и пак поставете 2 кори, докато свършат. На места набодете с вилица и сложете във фурната за 3-4 минути да поизпръхнат леко.

 

2. В тиган с малко олио и вода задушете нарязания лук, гъбите и чесъна, поръсете с подправките и добавете доматите, чушките, доматеното пюре и маслините.

 

3. Оставете да поври 6-7 минути, сипете върху корите и запечете за още 10-12 минути. Добавете нарязаните колбаси, краставички и кашкавал и отново леко запечете. Става по-хубаво, ако корите са от по-дебелите!

Откакто започнах да правя пицата по тази рецепта, близките ми не искат и да чуят за друга пица.

Тази им харесва много и досега съм я правила повече от десет пъти.

Понякога разнообразявам продуктите.

Можете да използвате и царевица – вкусът е неповторим!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft