Сигурно повечето от вас приготвят пицата по обичаен начин. Другият път бихте могли да разнообразите менюто и вместо тесто за пица да използвате кори за баница.
Рецептата е нестандартна, но пък е доста вкусна.
Ако някоя от съставките не ви допада, няма проблем – заменете с продукт, който на вас ви е любим.
3 с. л. олио
1 пакет кори
1 малка глава лук
100 г гъби
1-2 скилидки чесън (по желание)
риган, чубрица, червен пипер
2 домата
1-2 чушки
150 мл доматено пюре
7-8 маслини
250 г колбаси по вкус (бекон, филе, салам…)
2 кисели краставички
200 г кашкавал
1. Намажете тавичка с олио.
Сложете в нея 2 кори, намажете ги с олио и пак поставете 2 кори, докато свършат. На места набодете с вилица и сложете във фурната за 3-4 минути да поизпръхнат леко.
2. В тиган с малко олио и вода задушете нарязания лук, гъбите и чесъна, поръсете с подправките и добавете доматите, чушките, доматеното пюре и маслините.
3. Оставете да поври 6-7 минути, сипете върху корите и запечете за още 10-12 минути. Добавете нарязаните колбаси, краставички и кашкавал и отново леко запечете. Става по-хубаво, ако корите са от по-дебелите!
Откакто започнах да правя пицата по тази рецепта, близките ми не искат и да чуят за друга пица.
Тази им харесва много и досега съм я правила повече от десет пъти.
Понякога разнообразявам продуктите.
Можете да използвате и царевица – вкусът е неповторим!