Вече няма да пържите тиквичките! Рецепта за 5 минути, бърза и проста, а много вкусна

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вече няма да пържите тиквичките! Рецепта за 5 минути, бърза и проста, а много вкусна
Вече няма да пържите тиквичките! Рецепта за 5 минути, бърза и проста, а много вкусна
68709
Вече няма да пържите тиквичките! Рецепта за 5 минути, бърза и проста, а много вкусна
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Вече няма да пържите тиквичките! Предлагаме ви рецепта за неустоими мъфини с тиквички - приготвят се за 5 минути, бързи и лесни, а много, много вкусни. Получават се памучно меки и много вкусни солени мъфинчета , чудесни за закуска или вечеря, или като лека закуска през деня. Ето какво ви трябва:

солени мъфини

Солени мъфини с тиквички

Продукти: 

  • 500 гр. тиквички (1 голяма млада тиквичка)
  • 2 яйца
  • 1 чаена лъжичка сол
  • малко смлян черен пипер
  • 1 домат
  • 50 гр.
едам или кашкавал (може сирене по избор)
  • 130 гр. брашно (1 чаша от 200 мл)
  • 1 пакетче бакпулвер (12 гр.)
  • Приготвяне:

    Настържете тиквичките на едрата страна на рендето. Счупете две яйца в дълбока купа, след което ги разбийте със сол и малко черен пипер с бъркалка. 

    тиквички в яйце

    продукти мъфини

    Към яйцата се добавят настърганите тиквички, които не е необходимо да се отцеждат.

    След това добавете ситно нарязания домат и настърганото сирене (кашкавал). Започнете постепенно да добавяте брашното, смесено с бакпулвера. Разбъркайте добре с лъжица или кухненска шпатула, докато съставките се изравнят.

    смес за мъфини

    смес мъфини от тиквички

    Намажете формичките за мини мъфини с малко масло или маргарин, след което ги напълнете със сместа. Имайте предвид, че по време на печенето мъфините ще пораснат малко, така че е достатъчно да ги напълните с две-три супени лъжици от сместа.

    форма за мъфини

    Мъфините се пекат 25 минути в добре загрята фурна на 180 градуса или до зачервяване. 

    тиквени мъфини

    Оставете изпечените мъфини да се охладят малко, след което внимателно подпъхнете с нож и ги извадете от формите. 

    зеленчукови мъфини

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft