Вече никой не пържи традиционните филийки от едно време, а си приготвя тези сандвичи. В крайна сметка, това конкретно ястие ще бъде отлична алтернатива на топли сандвичи. Половин час (от които ще се изискват само 5 минути от вас) и чинията с вкусни сандвичи и с кайма е пред вас
Какво е хубаво, че ще ви трябва само една франзела и доста малко кайма, буквално 10 супени лъжици. Вкусът може да бъде разнообразен с подправки по ваш избор, а редакторите ни ще ви споделят с вас класическа рецепта с черен пипер и сол. Обикновено филийките се приготвя като се потопят в яйце и пържат в тиган. Но ако не искате да стоите до печката, просто ги поставете в дълбок съд, използвайте яйцата като пълнеж и настържете малко сирене или кашкавал отгоре. Избрахме първия вариант, нали!
Съставките
кайма 300 g
Яйца 4 бр
прясно мляко 50 мл
франзела 1 бр
сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
франзела 1 бр
Слънчогледово масло на вкус
Пшенично брашно 2 с.л. л.
подготовка
Нарежете багетата на 12 парчета. Издърпайте вътрешността от всяка, но не така, че да остане само кора.
Натрошете хляба в кайма, добавете сол, черен пипер и разбъркайте пълнежа. След това го върнете във франзелата
Намажете тигана с олио и поставете на котлона да загрее добре. Разбийте яйцата с млякото, добавете сол, брашно и отново разбийте.
Потопете пълнения хляб в тестото и запържете до златисто кафяво от двете страни (3-4 минути). Готово!
Франзелките с с кайма ще стане много по-пикантен, ако добавите подправки- например магданоз и малко люта чушка. Запазете нашата рецепта за закуска, ако ви хареса!