Има продукти, с които дори най-простото ястие ще бъде достоен за майсторска маса. Една от тях е свинско месо . Достатъчно е да добавите оранжево или сини сливи, за да направите любимото си месо още по-сочно, вкусно и по-ароматно. Картофите, макароните и гъбите ще направят ястието невероятно задоволително. И сладко-кисел сос ще превърне свинското месо в маса.
И макар че свинските пръсти с краставица и сирене са по-скромни и бюджетни варианти от горните варианти, вкусът му не е по-лош. Хубаво е, когато имате нещо, което да се подложите на обичайното ястие, без да харчите половин храна в кухнята и да не се уморявате толкова много, че дори не искате да опитате. Ако това е ваша мечта, готвайте според нашата рецепта.
съставки
свинско месо 500 g
Мариновани краставици 2-3 парчета
кашкавал 100-130 g
Лимонов сок 2 супени лъжици
сол на вкус
Черен пипер на вкус
подготовка
Измийте месото. Изцедете го. Нарежете на тънки слоеве.
Насолете и сложете пиперче, поръсете с лимонов сок. След това, сложете в една купа и оставете настрана, за да се мариноват за половин час.
Нарежете всяка краставица на четири парчета, а кашкавала на лентички или на малки парчета.
Посолете месото и сложете пипер отново
Вземете 1 парче месо. Разстелете го на дъска за рязане. Поставете кашкавала и краставицата както е показано на снимката. Завийте на ролка. Увийте с конец. Ако няма специална нишка, просто закрепете с клечки за зъби
Загрейте тигана с олио. Запържете оформените ролки от двете страни. Задайте температурата на пещта на 180 ° С. Сгънете ролките в тавичка. Печете във фурната още 12 минути.
Комбинирането на свинско с кашкавал и кисели краставички е една от най-добрите идеи.