Пилешкото е сред любимите меса на всяка трапеза. То е диетично, полезно и можем да го приготвяме по стотици начини.
Днес ще ви представим рецептата за пилешки крилца в специална марината . Стават бързо и най-вече лесно, а на вкус са крехки и сочни. Буквално се топят в устата. Ето и рецептата:
Пилешки крилца в специална марината
Продукти:
Пилешки крилца - 1 кг
Мед – 2 с.л.
Соев сос – 4 с.л.
Зехтин – 2 с.л.
Лют сос Табаско – 1 ч.л.
Кетчуп или доматено пюре – 1 с.л.
Сол и подправки на вкус
Приготвяне:
Първо трябва да се заемете с приготвянето на соса. В това няма абсолютно нищо сложно. Просто смесете всички продукти до получаването на хомогенна смес.
Измийте пилешките крилца, подсушете ги и ги залейте с вече приготвения сос.
Оставете ги да постоят около 2 часа в маринатата, може и за цяла нощ в хладилника.
След това намажете с масло съд за печене и сложете там маринованите крилца. Печете за около 30-40 минути при температура от 200 градуса. Крилцата ще са готови и уникално вкусни. Гарантираме ви, че просто ще се топят в устата, а златистата им коричка ще предизвиква апетита на всеки.