Вече само така правя: Заменям брашното в тестото за кекс с ТОВА и става невероятно пухкаво и сочно кексче! И не изсъхва с дни:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вече само така правя: Заменям брашното в тестото за кекс с ТОВА и става невероятно пухкаво и сочно кексче! И не изсъхва с дни:
Вече само така правя: Заменям брашното в тестото за кекс с ТОВА и става невероятно пухкаво и...
12995
Източник: За Жената
Вече само така правя: Заменям брашното в тестото за кекс с ТОВА и става невероятно пухкаво и сочно кексче! И не изсъхва с дни:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това е непретенциозен и много вкусен вариант на любимия на всички ванилов кекс, в който обаче намерихме интересна замяна на брашното.

Можете да направите този сладкиш изцяло без брашно, само с ванилов пудинг на прах. Резултатът е фантастично мек и сочен кекс, който не съхне с дни след изпичане (но едва ли ще можете да проверите, защото ще свърши още на втората минута, толкова е вкусен).

Вижте необходимите продукти за феноменалния Кекс ванилия с пудинг на прах :

Кекс ванилия с пудинг на прах

Продукти:

  • 5 яйца
  • 150 мл олио
  • 200 гр. кристална захар
  • 1/2 бакпулвер
  • 3 ванилови пудинга

Забележка:

Можете да използвате и 3 различни на вкус пудинга – малинов, бананов и шоколадов

Ако използвате шоколадов пудинг, кексът ще е тъмен, препоръчвам да добавите лъжица-две какао към тестото

Приготвяне:

Разделете яйцата на белтъци и жълтъци.

Белтъците се разбиват на сняг.

Винаги добавяйте щипка сол към снега.

Жълтъците се разбиват старателно със захарта.

Добавете олиото и бакпулвера.

Разбийте постепенно (вече на ръка) снега от белтъци в жълтъчната смес.

Ако използвате един вид пудинг, просто прибавете праха в тестото.

Ако използвате шоколадов пудинг на прах, добавете и какао към тестото.

Ако използвате повече пакетчета пудинг, процедирайте по следния начин.

Разпределете сместа в три купички и във всяка добавете различен вид пудинг.

След това се изсипват една по една във формата, за да се получи цветови контраст, и едва тогава се пече.

Можете също така да добавите стафиди, оваляни в нишесте, или натрошени орехи.

Ориентирайте се според вашата фурна, температурата на която пека е 180 градуса.

След изпичане можете да покриете с шоколадова глазура или просто да поръсите със захар.

Кексът е мек, пухкав и вкусен.

Желаем ви добър апетит! :-)

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft