Вече така беля печените чушки, че люспите сами падат с хитър трик
11 Октомври 2021
59564
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Днес ще ви разкрием един трик, благодарение на който люспите сами ще падат, с минимални усилия от ваша страна, разбира се.
С този трик ще премахнете семките от лютите чушки за броени секунди Как да направим така, че чушките да се белят лесно и бързо? Започнете с приготвянето на чушките. Измийте ги, преди да ги сложите да ги печете.
Дали обаче не забравяме още нещо? Да, ето тук е тънкият момент.
Вземете бутилка със слънчогледово олио и започнете да капвате от съдържанието й върху самите чушки. Старателно ги покрийте с растителната мазнина и едва след това ги подредете в чушкопека, тавата или на скарата. Ще се изненадате как печените зеленчуци сами ще се белят. И за всичко това е виновно олиото, което сме свикнали да ползваме при направата на стотици, а дори и хиляди ястия. Следващия път опитайте по този начин и сложете край на мъките с беленето и онази месеста част от зеленчука, която ви се налага да изхвърлите, защото е останала по самите люспи.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари