Баницата се е превърнала отдавна в нещо като наше национално ястие. Има какви ли не рецепти - с фини и селски кори, със сладка и солена плънка, с газирана вода или гореща вода.
Бързи триъгълни банички
Продукти:
500 гр.фини кори за баница
300-350 гр.сирене
2 яйца
1 с.л.кисело мляко
За намазване:
1 яйце
6 с.л.олио
6 с.л.кисело мляко
сол - на вкус
Приготвяне:
Пригответе две отделни купи. В първата натрошете или настържете сиренето, прибавете яйцата и киселото мляко и разбъркайте до кремообразна смес.
В другата купа разбийте яйцето, прибавете олиото и киселото мляко, посолете на вкус и разбъркайте до еднородна смес.
Вземете една кора от пакета, разтворете я, след което я намажете с яйчено-млечната смес и сгънете на две по дължина. Отново намажете. Сгънете още веднъж по дължина и получавате правоъгълна лента. Намажете и нея. В горния ѝ край поставете 1 с.л. от сместа със сирене и оформете на триъгълник, като сгъвате на няколко пъти кората, както е показано на снимката.
Така процедирате със всичките кори от пакета и подредете готовите банички в тава, покрита с хартия за печене.
Намажете баничките с останалата смес (за намазване) и поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна, печете до златисто.
Оставете баничките леко да се охладят, преди да ги поднесете.
Добър апетит!