Хипертонията в момента - това е една от диагнозите, считани за пандемия!
Според изследване, проведено от Международното дружество по хипертония в Нова Зеландия през 2001 г., е установено, че високото кръвно налягане причинява повече от 13% от преждевременните смъртни случаи. Освен над 90 милиона случая на инвалидност в света.
Ако вашето кръвно е твърде високо, то може да увреди кръвоносните съдове, както и сърцето, бъбреците, очите и мозъка.
Грижете се за себе си и бъдете здрави!
По тази причина, в момента, в допълнение към съществуващите лекарства, се предлагат различни алтернативи за лечение на хипертония.
Целина за намаляване на високо кръвно
Според фармацевтичния специалист Уилям Дж. Елиът от Чикагския университет в Съединените щати, благодарение на обширните изследвания, е доказано, че целината е един от естествените продукти, които ефективно действат като антихипертензивни средства.
В резултат на ежедневното хранене на четири целина стръкове, високото кръвно налягане е намаляло с 13%, както и холестерола.
В допълнение към ползите от целината, веществото, което е ценно в нея и намалява високото налягане, е 3-п-бутилфталат. Това вещество е много полезно за хора, страдащи от хипертония, свързана с емоционален стрес.
Целината съдържа фитохимикали, наречени фталиди. Те помагат за намаляване на стреса, което стеснява артериите. Резултатът е увеличение на кръвния поток, което понижава кръвното налягане.
Как да ядем целина
Препоръчителната доза за ефективна борба с високото кръвно налягане е 4 стъбла на ден. Тя може да се консумира по различни начини, например в салати, сокове, коктейли или супи.
За сокове може да се комбинира с ябълка и / или краставица. Желателно е да се използва веднага след приготвяне. Така че тя не губи своите свойства с течение на времето.
Ако ядете зеленчуци, плодове, цели зърна, боб, семена, ядки и растителни масла, тогава ще получите калий, калций, магнезий, фибри, белтъчини и ограничен натрий. В резултат на това те ще ви помогнат да контролирате кръвното си налягане.
Важно е да се ограничат сладкиши, червено месо и преработени и консервирани храни.