Вече ѝ е време, че замириса на зима! Странджанска туршия за люта ракия - проверена рецепта от едно време БЕЗ захар и оцет:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вече ѝ е време, че замириса на зима! Странджанска туршия за люта ракия - проверена рецепта от едно време БЕЗ захар и оцет:
Вече ѝ е време, че замириса на зима! Странджанска туршия за люта ракия - проверена рецепта от...
44303
Източник: actualno.com
Вече ѝ е време, че замириса на зима! Странджанска туршия за люта ракия - проверена рецепта от едно време БЕЗ захар и оцет:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Дойде ли есен, започваме да се оглеждаме за по-евтини зеленчуци, за да приготвим любимата си зимнина - туршията. А какво е един български дом без кисели краставички и туршия? Днес ще ви дадем една от най-популярните рецепти за вкусна туршийка , която се приготвя от пъстър зеленчуков микс.

Пригответе си нашата Странджанска туршия и ще си имате вкусно мезенце за ракия цяла зима!

Странджанска туршия

Необходими продукти:

зеле - 10 кг

моркови - 2 кг

чушки - 3 кг, зелен пипер

- 5 глави

целина - 2 глави

карфиол - 2 кг

сол - 400 г едра

ябълки - 1 кг зелени

лозови пръчки - 1 сноп (или хардал във всеки буркан)

Начин на приготвяне:

На първо място и най-важно, не експериментирайте с оцет и захар при тази рецепта за туршия с карфиол ! Ако четете подобни рецепти с оцет, не комбинирайте две или няколко различни рецепти! Тази е без захар и оцет и в това е чарът ѝ! И така...

Нарежете зелето за туршията на ситно, като за зелева салата. Нарежете лука на колелца, зеления пипер - на едро, целината, морковите - на едро. Разделетее карфиола на едри парчета, разбъркайте хубаво всичко.

На дъното на бурканите поставяте 3-4 бр. прясно срязани лозови пръчки 3-4 см.(ако нямате, заместете с парченце хардал във всеки буркан), няколко резена ябълка и допълнете догоре със сместа от зелето и другите зеленчуци.

Ако пълните в компотен буркан, сложете една равна лъжица морска сол, ако пълните в 3-литров буркан, сложете три лъжици и половина морска сол и долейте с вода догоре.

Затворете с найлонови капачки и разклащайте бурканите първата седмица всеки ден.

После ги подредете в мазето на хладно и ще си имате вкусно мезенце за ракия цяла зима!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft