Моята специална рецепта за сочни кюфтета - без хляб, без пържене, без капка мазнина! От години ги правя само така:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Моята специална рецепта за сочни кюфтета - без хляб, без пържене, без капка мазнина! От години ги правя само така:
Моята специална рецепта за сочни кюфтета - без хляб, без пържене, без капка мазнина! От години ги...
31645
Моята специална рецепта за сочни кюфтета - без хляб, без пържене, без капка мазнина! От години ги правя само така:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако все още не сте намерили вашата идеална рецепта за кюфтета , предлагаме ви да опитате да ги направите по нашата! Стават нежни, сочни, вкусни и освен това изглеждат много впечатляващо. Сигурни сме, че ако приготвите тези специални кюфтета  поне веднъж, вече няма да искате да опитвате други! А стават много лесно и са здравословни - без хляб, без пържене, без капка мазнина даже! Ето как се правят най-сочните кюфтета :

Специални кюфтета без мазнина

Продукти:

600 г кайма

1 яйце

100 мл прясно мляко

40 г царевична каша на прах

1 много голяма глава лук или две по-малки

30-40 г грис

Сол, подправки на вкус

1-2 скилидки чесън

100 г кашкавал

Приготвяне:

Можете да приготвите кюфтетата от всякаква кайма или от няколко вида смесено месо.

В случая са от пилешки и пуешки бутчета.

Отделете месото от костите и го смелете в месомелачка. Ако си мислите, че месото ще е сухо, не се притеснявайте, кюфтетата ще станат много сочни.

Лукът също трябва да се смели или настърже.

кайма за кюфтета

След това чукнете яйцето в каймата, добавете сол, черен пипер и 1-2 скилидки чесън (можете да го изцедите).

Поставете царевичната каша в друга купа. Тя придава на кюфтетата уникална мекота.

царевична каша

Залейте я с топло мляко и оставете да набъбне за 5 минути.

След това добавете в каймата и объркайте

Тъй като каймата е течна, е необходимо да се добави и грис.

кайма за кюфетат

Разбъркайте каймата хубаво, така че кюфтетата да не загубят формата си по-късно.

От каймата оформете топчета и поставете веднага върху тавичка, покрита с хартия за печене.

кюфтета с дупка

След това вземете обикновена пластмасова бутилка с капачка, навлажнете я с вода и направете дупка в средата на всяко кюфте. Трябва да се получи нещо такова:

Включете фурната и загрейте до 180 ° C. Времето за готвене на кюфтетата е 15 минути.

След това извадете кюфтетата и поставете парче кашкавал във всяка кухина. Може да използвате и моцарела.

кюфтета с моцарела

Върнете тавата във фурната и печете още 10 минути, докато кашкавалът се зачерви.

сочни кюфтета с кашкавал

Поднесете с прясна салата.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft