Вземам една млада тиквичка и приготвям гръцки пай: И никой не вярва, че я готвя толкова лесно

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вземам една млада тиквичка и приготвям гръцки пай: И никой не вярва, че я готвя толкова лесно
Вземам една млада тиквичка и приготвям гръцки пай: И никой не вярва, че я готвя толкова лесно
14652
Вземам една млада тиквичка и приготвям гръцки пай: И никой не вярва, че я готвя толкова лесно
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

През лятото, когато е горещо и не искам да стоя до печката, предпочитам да готвя леки ястия, като гръцки пай с тиквички. Идеален е за лятното меню и може да задоволи вкусовите предпочитания на цялото семейство.

Рецепта (21см форма):
•Тиквички - 500 гр.
• Лук - 2 бр.
• Сирене или фета - 150 гр.
• Кисело мляко - 125 мл.
• Растително масло (без мирис) 50 мл.
• Брашно - 75гр.
• Яйца 3 бр.
• Бакпулвер 1 ч.л.
• Риган (риган) 1 с.л.

или провансалски билки
• Китка магданоз
• Сол 0,5 ч.л.
• Малко сладък смлян червен пипер

За да започнете, ще ви трябва една малка тиквичка. Нарежете го на малки кубчета, не е необходимо да премахвате кората, особено ако тиквичките са млади.

Да преминем към лъка. Можете да използвате обикновен или червен лук - изберете по ваш вкус. Нарежете го на половин пръстени.

Също така ще трябва да нарежете на ситно младия риган.

След това загрейте тигана, добавете малко растително масло и запържете лука, докато омекне.

След това добавете нарязаните тиквички и гответе на силен огън, докато омекнат, но все още запазят формата си, около 10 минути.

Пет минути преди готовност добавете сол и нарязан риган или, ако нямате риган, смес от провансалски билки.

След това изключете котлона и оставете зеленчуците да изстинат.

Докато зеленчуците се охлаждат, пригответе тестото. В купа добавете натуралното кисело мляко, счупете три яйца, добавете брашното и една чаена лъжичка бакпулвер. Разбъркайте всичко старателно с вилица или размахване до гладкост. Няма нужда да месите твърде дълго.

Когато зеленчуците се охладят, добавете ги към тестото и разбъркайте внимателно.

Сега вземете сирене фета, нарежете го на малки кубчета или използвайте сирене фета или сирене Adyghe.

Към тестото добавете сиренето заедно със ситно нарязания магданоз и отново разбъркайте всичко добре.

Прехвърлете сместа в тава за печене, разпределете равномерно и отгоре поръсете сладък пипер.

Поставете в предварително загрята фурна за 40 минути.

Баницата ще бъде готова след 40 минути. Оставете леко да се охлади преди сервиране.

Пайът може да се сервира топъл или охладен във всеки случай, ще бъде вкусен.

Това е толкова вкусно и лесно ястие за лятната трапеза!

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft