Вземам 2 ябълки и приготвям едно ябълково руло без масло. Деликатес за чудо и приказ
28 Октомври 2021
23859
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Съставки:
- брашно - 270 г
- ябълки - 2 бр.
- щипка сол
- захар - 80 г
- ванилия
- яйце - 1 бр.
- топло мляко - 100 мл
- суха мая - 8 гр
- канела, пудра захар, жълтък + мляко.
Процес на готвене:
- Разтворете маята, захарта в топло мляко и оставете за няколко минути, докато се появи пяна.
- Пресейте брашното и разбъркайте със сол, ванилия на вкус, изсипете млечната маса и разбитото яйце.
- Замесете тесто, не трябва да е лепкаво и стегнато.
- Покрийте със стреч фолио и оставете на топло място за 40 - 60 минути.
- Разточете тестото и разточете върху маса, поръсена с брашно на тънък слой.
- Обелете ябълките, нарежете на тънки филийки и разпределете на равни ивици върху тестото.
- Завийте рулото, в което всеки слой ще стяга резените ябълки.
- Намажете ръба на слоя с вода и оформете руло, защипете ръба.
- Сега нарежете рулото на порции, които се подреждат върху тава за печене, покрита с пергамент. Покрийте с кърпа за 30 минути.
- Разбийте жълтъка с лъжица прясно мляко и намажете с мазнина горната част на кифличките.
- Печете на 180 градуса около 20 - 30 минути, вижте във фурната си, кифличките трябва да са румени.
- Поръсете охладените кифлички с пудра захар и канела.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари