Замисляли ли сте се, че може би не белите чесъна по правилния начин? Да, дори нещо толкова тривиално си има "чалъм" и днес ще ви издадем един "таен" метод, с който беленето на големи количества чесън ще се превърне в детска игра. Определено трябва да го знаете!
Какви свойства има чесънът?
Чесънът е известен главно с кулинарните си приложения .
На първо място, чесънът е богат на витамин С и тези от група В. Съдържа и минерали като желязо, фосфор, калий, цинк, магнезий и сяра, които са необходими за правилното функциониране на тялото ни. В допълнение, съставът на чесъна се отличава и с наличието на аминокиселини и диетични фибри .
Снимка: Canva/margouillatphotos
Струва си да знаете как да го обелите лесно , защото това занимание не е от най-приятните.
Какви са начините за обелване на чесън?
Един от тях е да смачкате чесъна с нож, по-точно с плоската му част. След това можем да отделим кората от съдържанието на нашия продукт без големи проблеми. Този метод обаче включва риск от увреждане на структурата на чесъна.
Така че, ако искате вашите скилидки чесън да останат непокътнати, абсолютно трябва да знаете този трик.
Как правилно да обелите чесъна?
Беленето на чесън не трябва да е скучна работа, а чисто удоволствие. За щастие ние видяхме много интересен начин този процес да протича гладко всеки път. Какво трябва да направите?
Просто налейте вода в купа, поставете скилидките чесън в нея и оставете настрана за 15 минути. След това време люспите ще се отделят сами и няма да се налага да се занимавате с това. Ако обаче не падат лесно, има още един начин да се справите с проблема.
Снимка: Canva/margouillatphotos
Трябва да вземете обикновена пластмасова капачка от бутилка и с нейна помощ да отстраните люспите. Това ви позволява да обелите голямо количество чесън за кратко време.
Снимка: Canva/margouillatphotos
Така ще си спестите повреждането на скилидката и излишното цапане на ръцете.
Снимка: Canva/margouillatphotos
Опитайте - лесно е!