Взех акъла на свекървата с тази рецепта: Мариновани патладжани по селски - убиец са!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Взех акъла на свекървата с тази рецепта: Мариновани патладжани по селски - убиец са!
Взех акъла на свекървата с тази рецепта: Мариновани патладжани по селски - убиец са!
182489
Взех акъла на свекървата с тази рецепта: Мариновани патладжани по селски - убиец са!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Патладжаните  определено трябва да бъдат включени в диетата ви. Съдържат огромно количество витамини, минерали, от които се нуждаем. Те са богати на фибри, пектин, калий, калций, фосфор, желязо, магнезий, натрий, и витамини С, В1, В2, В5, PP. На Изток патладжаните се наричат "растително дълголетие."

Те имат необичаен вкус - пикантен и леко горчив. Това се дължи на присъствието на соланин в патладжаните, но лесно може да се отървете от горчивината - само за кратко ги потопете в подсолена вода, а след това ги изплакнете.

Патладжаните  са един от най-добрите продукти за тези, които искат да намалят теглото си. 100 грама от този зеленчук съдържат само 28 калории.

Днес сме ви приготвили чудничка рецепта за мариновани патладжани за зимата, която ще се хареса дори на тези, които не са големи любители на патладжана.

Продукти:

2 кг патладжани

1 чаша оцет

1 чаша захар

1,5 чаша вода

2 глави чесън

2 люти чушлета

9 с.л. олио

сол на вкус

Приготвяне:

  1. Измийте патладжаните, нарежете ги на големи парчета и ги поръсете добре с морска сол.
Оставете ги да престоят така 2 часа, за да не нагарчат после.
  • През това време пригответе плънката: прекарайте чесъна и чушките през месомелачка.
  • Марината: Смесете захарта, оцета и водата. Оставете сместа да заври.
  • Изплакнете патладжаните хубаво и ги накиснете в приготвената марината за 5-7 минути.
  • Когато патладжаните изстинат, добавете плънката. Подредете зеленчуците в три еднолитрови буркана и ги залейте с по 3 супени лъжици олио.
  • Може спокойно да си ги съхранявате в хладилника. Когато ви потрябват, просто отваряте буркана. С тази рецепта шашнах свекърва си навремето, днес и тя ги прави така!

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft