Взех един патладжан, нарязах на ленти и топнах в галета - забравихме за месото с тази рецепта!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Взех един патладжан, нарязах на ленти и топнах в галета - забравихме за месото с тази рецепта!
Взех един патладжан, нарязах на ленти и топнах в галета - забравихме за месото с тази рецепта!
33902
Взех един патладжан, нарязах на ленти и топнах в галета - забравихме за месото с тази рецепта!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако ви се намират няколко патладжана, можете да приготвите оригинално ястие , достойно дори за празнична трапеза. С минимум усилия получавате кулинарен шедьовър. Непосветените едва ли ще се досетят какво точно им се сервира. Пикантните хрупкави патладжани могат да се използват като гарнитура или като самостоятелна закуска. Комбинират се с различни видове сосове и заквасена сметана. Опиталите твърдят, че така патладжанът става по-вкусен и от мръвка ! Ето рецептата за необичайния Паниран патладжан :

Паниран патладжан

Съставки:

4 средни патладжана

3 яйца

2 ч.ч.

царевично нишесте

1 чаша хлебни трохи (галета)

растително масло - за пържене

За накисване:

3 л вода

2 супени лъжици сол

Приготвяне:

патладжани

Обелете патладжаните без да отстранявате "опашките". С остър нож нарежете патладжаните на резени с ширина около 1 см, без да ги отделяте от основата на опашката.

нарязан патладжан

След като разгънете патладжана на 90 градуса, отново направете надлъжни разрези по цялата дължина. В резултат на това ще получите нещо като "четка".

патладжан ветрило

 След като обработите всички патладжани по този начин, ги поставете в подходящ съд със студена подсолена вода за 15 минути. Притиснете отгоре с чиния или някаква тежест. Важно е леките патладжани да са напълно потопени в солена вода.

Извадете патладжаните от разтвора, оставете ги да се отцедят и след това попийте добре с хартиена кърпа. Яйцата се разбиват леко, след което се смесват с нишестето и се разбъркват до гладкост. Потопете всеки патладжан първо в яйчената смес, а след това в галетата.

паниране патладжан

Веднага го пуснете да се пържи в тенджера с горещо олио. Пържете от двете страни до златисто кафяво.

За да се отървете от излишното масло, извадете готовите патладжани върху хартиени кърпи, а след време ги прехвърлете в подходящ съд и сервирайте.

паниран патладжан ветрило

Добър апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft