Това е традиционен индийски сладкиши. Приготвянето им е много лесно, а вкусът им се получава толкова хубав, че е трудно да се опише с думи… Те са сладки, но не прекалено.
Необходими продукти:
200 грама краве масло
100 грама сусам
100 грама сухо мляко
75 грама пудра захар
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в тиган или съд с дебело дъно. Добавете сусама и на среден огън го сгответе до леко златист цвят. Следете маслото да не загори. Колкото по-дълго оставите сусама в тигана, толкова по-наситен вкус ще има десертът.
Махнете сместа от котлона и я охладете до стайна температура. Тогава добавете сухото мляко и пудрата захар.
Разбъркайте и изсипете във формички. Ако нямате формички, подходящ съд е опаковката от яйца, добре измита, разбира се.
Поставете формата във фризера. След 30-60 минути можете да ги извадите и да се насладите на прекрасния вкус на домашно приготвения сладкиш!
Сусамът е много богат на калций, фосфор, магнезий, желязо и витамини A, E, C, В. Семената ускоряват метаболизма, помагат при прочистването на кръвта. Маслата, които се съдържат в сусама, пречистват белите дробове и ви помагат при кашлица и обикновена настинка.