Бърза марина за крехки и сочни пържолки

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Бърза марина за крехки и сочни пържолки
Бърза марина за крехки и сочни пържолки
38411
Бърза марина за крехки и сочни пържолки
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Спрайтът е идеален за мариноване на месо. Ние обичаме да ви вдъхновяваме за нови кулинарни изживявания. Затова днес ви предлагаме да опитате да приготвите нещо по -интересно: марината за пилешки гърди със спрайт. И не просто марината, а цяло готово месно ястие върху оризово-зеленчукова възглавница с пикантен сос.

Пилето, приготвено по този начин, е чудесна идея за пълноценно хранене за цялото семейство. Сочността на пилето и вкусът на ястието са просто ненадминати. Освен това рецептата използва прости съставки, които се превръщат във вкусна вечеря за рекордно кратко време. Опитайте и се уверете сами. Без да се замисляме, нека се заемем с приготвянето на това прекрасно ястие!

    

Съставки

Пилешки гърди

Розмарин 2 бр.

Мащерка

Соев сос 45 мл

Спрайт 250 мл

Сол на вкус

Черен пипер (смлян) вкус

Слънчогледово олио на вкус

Ориз 1 чаша

Вода 2 чаши

Царевично брашно 100 гр

Пармезан 20 g

Сметана 2 супени лъжици

Чесън 2 скилидки

Копър на вкус

Зеленчукова смес 150 гр

 

Подготовка

Разрежете пилешките гърди наполовина, след което всяка половина разрежете напречно и наполовина. Ще имате осем части. Прехвърлете върху работна повърхност, покрийте със стреч фолио и разбийте с кухненски чук. Отлепете хранителната лента, обърнете пилешкото филе, след това отново покрийте и начукайте от другата страна.


В отделна купа комбинирайте 2 стръка розмарин, 4 стръка мащерка, 30 мл соев сос, 250 мл спрайт, щипка сол и черен пипер. Потопете пилешкото филе в сместа и разбъркайте добре. Покрийте и оставете за 15-20 минути.


Изсипете растително масло в тенджера, загрейте леко, след това добавете ориз и го запечете. Добавете 2 чаши вода и щипка сол. Гответе до омекване.

Сварете зеленчуковата смес отделно в подсолена вода. Смесете сварения ориз и зеленчуците.


Потопете всяко мариновано пилешко филе в царевично брашно


Запържете месото от двете страни в горещ тиган с растително масло до златисто кафяво. Поставете филетата върху хартиена кърпа, за да се отцеди излишното масло.


Комбинирайте заквасена сметана в отделна купа, 1 супена лъжица соев сос, настърган пармезан, изцеден чесън и нарязан копър. Разбъркайте старателно. 

Сервирайте пилешкото филе върху подложка от зеленчуци и ориз с пикантен сос. Ако сам не бях пробвал такава марината за пилешки гърди , щях да реагирам предпазливо. Но сега мога уверено да кажа, че е много вкусно. Не забравяйте да готвите и да зарадвате любимите си хора!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft