Следната рецепта ще унищожава всички стереотипи. Първо, това доказва, че кебабът може да бъде приготвен не само на скара. Второ, той потвърждава: без месо има по-добър вкус.Мариноването отнема само 10-15 минути. През това време можете да приготвите други продукти или дори да нарежете зеленчуци за салата .
За тези, които все още не са готови да се откажат от месния компонент, информираме ви: рецептата за шашче от гъбки включва и ивици бекон и лук .
съставки
печурки 600 g
лук 1–2 бр.
Заквасена сметана 2 супени лъжици
горчица 1 ч. Л.
Соев сос 1 супена лъжица
Италиански билки
Лимонов сок 1 супена лъжица
бекон 50 g
Черен пипер на вкус
подготовка
Обелете гъбите. Прехвърлете в дълбок контейнер. Добавете сметана и горчица, пипер, италиански билки, соев сос и лимонов сок.
Обелете лука. Нарежете на пръстени. Сложете върху гъбите, разбъркайте и оставете да се маринова в продължение на 10 минути.
Нарежете бекона на тънки филийки.
Накиснете шишовете във вода. След това трябва да нанижете гъби, бекон и лук на шишчета, редувайки тези продукти.
Обикновено се сервират с бял со. За да го направите, смесете 100 мл домашно заквасена сметана, билки на вкус (копър и магданоз), 2 скилидки чесън, малко смлян пипер, сол, кориандър и хмел също на вкус. Сервирайте и се наслаждавайте. За да не изгубите рецептата, запишете в отметките си.