Днес ще ви предложим едно бързо решение за вечеря- слагаш всичко в гювечето и то само се готви. Като вариант на класическата рецепта искаме да ви предложим да готвите картофи печени с наденички, но може да бъдат заменени с всякакъв колбас какъвто решите. Това е бързо и вкусно ястие за всеки ден.
Съставките
колбас (наденичка, кренвирши или салам, филе 4 бр)
Заквасена сметана или мляко 200 g
лук 1 бр
картофи 1 кг
Дафинов лист 4 бр
Месен бульон 500 мл
сол на вкус
подправки на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
подготовка
Обелете наденичките и нарежете на средно големи филийки. Обелете лука и нарежете. По желание можете да го запържите в олио
Обелете картофите, нарежете на средни кубчета, изплакнете. Поставете зеленчука на дъното на гювечето. След това добавете колбаси и лук, пържени или сурови.
Повторете слоеве картофи, лук и колбаси. Подправете ги отново на вкус. Разредете заквасена сметана с бульон или топла вода. Изсипете течността в съдовете, до средата на съда. Покрийте съдовете с капаци или фолио. Поставете съдовете върху лист за печене, варете картофите във фурна, предварително загрята до 170 градуса.
Сервирайте ястието директно в гювечето, гарнирайки с магданоз, копър или розмарин. На вкус можете да поръсите картофи с настърган кашкавал. Допада ли ви тази идея? Споделете впечатленията си с нас!