Взех няколко картофа, яйце, колбас какъвто имаше в хладилника и спретнах най- вкусната вечеря за последния месец, която сме яли

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Взех няколко картофа, яйце, колбас какъвто имаше в хладилника и спретнах най- вкусната вечеря за последния месец, която сме яли
Взех няколко картофа, яйце, колбас какъвто имаше в хладилника и спретнах най- вкусната вечеря за...
19426
Взех няколко картофа, яйце, колбас какъвто имаше в хладилника и спретнах най- вкусната вечеря за последния месец, която сме яли
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Картофите с право могат да бъдат наречени един от най-обичаните продукти на човечеството, защото те не само са вкусни самостоятелно , но и в комбинация с други ястия . Текстурата им позволява да създавате невероятни ястия и гарнитури - винаги различни и уникални по свой начин. Картофените топки са пример за обикновено, вкусно и лесно за приготвяне ястие, което обогатява ежедневното меню, носи разнообразие и прави децата много щастливи! В допълнение, това е най-доброто използване на вчерашните картофи

 

Съставките

картофи 1 кг

Яйце 1 бр

магданоз 

галета 200 g

шунка 100 g

пармезан 30 g

сол на вкус

Черен пипер (смлян) на вкус

Зехтин 3 супени лъжици

 

подготовка

Измийте и обелете картофите, нарежете ги на едри кубчета и варете в подсолена вода за 10 минути.


Изцедете водата, оставете картофите да изстинат малко и настържете кубчетата на ренде или направете на каша на картофено пюре. Можете да направите топки от картофеното пюре, останали от вчера. Посолете,  добавете черен пипер и добавете нарязан магданоз.


Настържете пармезана и разбъркайте в картофената маса. Настържете шунката или смелете в блендер на ниска скорост, комбинирайте с картофите и добавете галета. Смесете добре съставките до гладка текстура


Оформете малки кюфтенца с големина на орех, загрейте тиган със зехтин и наредете топките. Изпържете картофени топки от всяка страна за няколко минути до златисто- кафяво, като постоянно ги обръщате. 

Миниатюрните картофени топки с кашкавал и шунка се получават със златиста хрупкава, нежна и вкусна вътре текстура. Ако предпочитате да готвите без мазнина, тогава печете ястието във фурна, предварително загрята до 180 градуса, за 20 минути. Шунката може да се замени с всякакъв подобен колбас или да си направите вегетариански вариант без никакво месо.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft