Гнезда от тиквички с мляно месо - голямо ястие за тези, които обичат да ядат и не искат да прекарват много време в готвенето. В допълнение, в тази комбинация, съставките перфектно разкриват своя вкус и се допълват взаимно. И ако използвате пилешко вместо кайма, и вместо кашкавал, например, моцарела, гнезда може да се нарекат леки и диетични.
Съвет: ако нямате ренде и не искате да губите време за смилане, можете просто да изрежете тиквичките на филийки и да навиете в яйце и брашно. Във всеки случай ще се окаже страхотно.
съставки
тиквички 2 броя
Мляно свинско или телешко месо 300 g
лук 1–2 бр.
Яйце 2 броя
Пшенично брашно 100 g
домат 1 брой
кашкавал 100 g
сол на вкус
Провансалски билки на вкус
подготовка
В дълбока купа смесете мляното месо с нарязан лук, сол и черен пипер. Обелете тиквичките и ги настържете на ренде. Поръсете тиквички с щипка сол и ги оставете за 10 минути. След това внимателно ги изстискайте от излишната течност с ръцете си.
В отделна купа разбийте яйцата със сол. Потопете тиквичките на малки порции в сместа от яйца и след това в брашно. Разстелете зеленчуците в тесто за печене под формата на гнезда, намазани със слънчогледово масло.
Използвайте влажни ръце, оформете топки от мляно месо и ги поставете в гнездата от тиквичките.
Изпратете във фурната, загрята до 200 градуса за 40-45 минути.
Този вкус може да се сервира със сос от заквасена сметана и салата от пресни зеленчуци, да се ядат топли, докато кашкавалът е направил кора, а плънката не е загубила сочност. Вижте как можете да приготвите тиквички с месни топчета и споделите сезонната рецепта с приятели!