Имате ли ястие, което семейството ви обожава да яде по всяко време на деня? В моя случай това е пица. Научих се как да го правя както на тесто, така и на филийки хляб . Не можете да разберете вкуса, докато не пробвате. В крайна сметка само една бърза пица в тиган може да бъде по-добра от обикновената пица .
Най-добрата закуска за моите ученици е бързата пица с шунка и кашкавал, а за мен и мъжа ми за вечеря винаги спасява положението
Съставки
кренвирши или шунка 80 g
кашкавал 100 g
Яйца 4
Мляко 50 мл
Домат 1
Кетчуп 1 супена лъжица
Слънчогледово олио 1 супена лъжица
Сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
Зелен лук на вкус
Подготовка
Разбийте яйцата в дълбока купа, подправете със сол и черен пипер. Налейте мляко и разбийте всичко. Нарежете хлябът на филийки. Те трябва да се поберат в тигана.
Нарежете колбаса и домата на тънки филийки. Загрейте олио в тиган. След това потопете филийките в яйчената смес, поставете в тигана
Отгоре изсипете останалата яйчена маса. Покрийте тигана с капак. Оставете на слаб огън до златисто кафяво. След това ги обърнете, намажете с кетчуп.
Поставете колбасът с доматите върху филийките, поръсете всичко с нарязани билки, настърган кашкавал и подправки. Отново покрийте съда. Гответе, докато кашкавалът се разтопи.
По принцип бързата пица отнема не повече от 15 минути, за да се приготви. През това време децата ми успяват да оправят леглото и да се облекат за закуска. Винаги имам съставките за това ястие в моя хладилник. И ако искам да изненадам семейството си, добавям нещо екстравагантно: прошуто или маслини или пък сменям колбаса и всеки път е различно. Оказва се страхотно!