Взех парче джинджифил, увих го във фолио и пъхнах в печката, сега се радвам на тънка талия и вкусни манджи

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Взех парче джинджифил, увих го във фолио и пъхнах в печката, сега се радвам на тънка талия и вкусни манджи
13608
Снимков материал: pixabay.com
Взех парче джинджифил, увих го във фолио и пъхнах в печката, сега се радвам на тънка талия и вкусни манджи

Джинджифилът като подправка ни е познат под формата на прах. И сега любителите на готвенето се чувстват спокойно: за гастрономически експерименти джинджифилът е на рафтовете под всякаква форма!

За мнозина коренът от джинджифил се е превърнал в любима съставка за маринати, сосове, както и месни, рибни, зеленчукови и плодови ястия.

Наистина подправката има изненадващо многостранен вкус! Днес ще ви предложим използването на корен от джинджифил по нов начин. Най-вероятно все още не сте запознати с това приложение.

 

как да обелите джинджифил

Както се пече чесънът, така може да се направи и същата манипулация с джинджифила. Изпеченият корен има същия пикантен вкус и богат аромат, но е лишен от изгаряне. Освен това след изпичане се появяват опушени нотки както на вкус, така и на аромат.

джинджифил във фолио

За печене изберете по-дебел корен, измийте добре, увийте във фолио. Поставете във фурната, предварително загрята до 200 градуса, за 1-1,5 часа. Извадете изпечения джинджифил от фолиото, изрежете кожата, отстранете пулпата с лъжица. Ако е необходимо, допълнително го намачкайте с вилица. Прехвърлете джинджифилова паста в чист, херметичен съд, съхранявайте в хладилника.

джинджифилова паста

Изпечената джинджифилова паста перфектно се съхранява на хладно място до 2 седмици. Обхватът на приложението й е толкова широк, колкото този на пресен корен.


 
ястия с джинджифил

 

Салати . Смесете 1 ч.л. джинджифилова паста с 1 ч.л. лимонов сок, 1 с.л.зехтин, 0,5 ч.л. сол и щипка черен пипер. Ароматният дресинг ще обогати вкуса на най-простата салата.

Добавка към крем супа . Добавете 0,5 ч.л. на последния етап на кашата. 300 мл джинджифилова паста за пилешки или пуешки бульон.

Добавка към зеленчукова яхния . 5 минути преди края на готвенето изпратете 1 ч.л. в тигана. джинджифилова паста, разбъркайте.


Сандвич паста . Запеченото пюре от корен от джинджифил е алтернатива на горчицата, кетчупа, настъргания хрян за месо и вегетарианските сандвичи.

Основата за марината . Добавете джинджифилова паста при домашни птици, риба, говеждо месо и особено свинско. Чесън, соев сос, мед, червен пипер и куркума са перфектните спътници в този екип.

 Основата за напитки. Освежаваща лимонада, мохито или горещ чай - джинджифилова паста е подходяща навсякъде!

 

И накрая, въпрос за почитателите на джинджифила: в кои ястия ви харесва най-много? Ако знаете някакви специални трикове за готвене, моля, кажете ни в коментарите.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft