Пилешкото филе е едно от най-обичаните видове месо. Колко невероятни ястия могат да се приготвят от този достъпен продукт! Популярността му обаче се обяснява не само с достъпността му и цената, но това месо е вкусно и върви добре с различни съставки.
Пилето по арабски има всички шансове да проникне в ежедневието ви. Това ястие отдалече прилича на добре познатите ви котлети.
Съставките
Пилешко филе 500 g
Яйце 2 бр
лук 3 бр
чесън 1 скилидка
Пшенично брашно 50 g
масло 60 g
вода 200 мл
Сок от лимон 1 ч.л.
подправки
сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
Подправка за пиле на вкус
Слънчогледово масло 4 супени лъжици
подготовка
Измийте пилешкото филе. Изсушете го с хартиени кърпи. Нарежете на порции.
Нарежете чесъна. Смесете го с лимонов сок и вода. Добавете нарязания розмарин, копър и магданоз. Залейте месото с тази смес. Затегнете всичко с прилепнало фолио. Оставете в хладилника за 2 часа.
Обелете лука, нарежете го и запържете в малко масло или олио
Разбийте яйцата. Не забравяйте да добавите подправки. Поръсете лука и отново разбъркайте добре.
Оваляйте маринованото месо в брашно. След това го потопете в масата от яйце-лук. Запържете в олио до златисто кафяво
Включете фурната. Затопля се до 160 ° С. Намажете тигана с олио и прехвърлете месото от тигана. Залейте го с останалата маса от яйцата. Печете за 15 минути.
В допълнение към месото на масата трябва да има лека салата, традиционна гарнитура и, разбира се, десерт.