Взех половинка кайма от магазина и едно готово тесто и ако знаете каква вечеря спретнах още говорят за нея вкъщи

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Взех половинка кайма от магазина и едно готово тесто и ако знаете каква вечеря спретнах още говорят за нея вкъщи
Взех половинка кайма от магазина и едно готово тесто и ако знаете каква вечеря спретнах още...
556944
Взех половинка кайма от магазина и едно готово тесто и ако знаете каква вечеря спретнах още говорят за нея вкъщи
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази рецепта ми е любима не е нищо особено, а е толкова вкусна и лесна за приготвяне и всички са доволни и нахранени на края, което е най- важно за мен.

Ако обичате обилни, пикантни ястия с месо, определено трябва да опитате тази вкусотийка с тесто поне веднъж в живота си . Разбира се, те се приготвят с различни пълнежи: картофи, сирене, извара, боб, кайма, всичко зависи от вкусовите предпочитания. Решихме да ви кажем как да си го приготвите с телешка кайма

 

съставки

кисело мляко 150 ml

вода 100 ml

Слънчогледово олио 50 ml

масло 45 g

Пшенично брашно 450–500 g

захар 0.5 супени лъжици

сол 0,5 ч. Л.

мая 0.5 супени лъжици

телешка кайма или смес 700 g

лук 0.5 бр.

Чесън 2 скилидки

подправки

чубрица 0,5 ч.

Л.

Месен бульон на вкус

Черен пипер на вкус

Червен пипер на вкус

 

подготовка

В дълбок съд, смесете водата със захарта, добавете суха жива мая. Оставете сместа за 10 минути, след това изсипете киселото мляко, добавете 0,5 ч. Л. сол, слънчогледово масло и 25 г предварително разтопено масло. Изсипете брашното и омесете тестото. Покрийте съда с тесто и оставете на топло място за 60 минути. След това го поставете върху намаслената работна повърхност и омесете

вечеря с кайма

Разбира се, ако решите да се облекчите и да си спестите този етап от приготвянето може да си купите от магазина готово тесто и направо да пристъпите към същината.


За да приготвите пълнежа, смесете нарязаните зеленчуци, нарязания лук и чесън с кайма, подправки, сол, черен и червен пипер. Изсипете малко вода или бульон и разбъркайте добре кайма. 

вечеря с кайма
Подготвеното тесто се разделя на 3 равни части. Използвайте ръцете си, за да направите кръгла торта от каймата. Поставете една трета част от месото в центъра на тестото. 

вечеря с кайма
Свържете ръбовете на тестото върху пълнежа и оформете плоска торта както е показано на снимката

вечеря с кайма
Внимателно го поставете в намазана тава (или тиган) с тестото, което е поставено заедно

вечеря с кайма
Разстелете хубаво тестото с месо така, че да покрива цялото дъно на съда, а височината му да е около 1 см. В центъра направете малък кръгъл отвор, така че парата да преминава през него.

Изпратете във фурната, предварително загрята до 250 градуса за 12-15 минути. По същия начин пригответе още 2 тортили. Горещите вкусотийки намажете ст останалото разтопено масло. 

вечеря с кайма

Когато тортите са готови, сложете ги на купчина и ги поднесете на масата . Не забравяйте да изпратите рецептата на приятелите си

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft