Взех половин кило кайма, 3-4 тиквикчи и спретнах уна- гранде вечеря

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Взех половин кило кайма, 3-4 тиквикчи и спретнах уна- гранде вечеря
Взех половин кило кайма, 3-4 тиквикчи и спретнах уна- гранде вечеря
34721
Взех половин кило кайма, 3-4 тиквикчи и спретнах уна- гранде вечеря
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сезонът на младите тиквички е в разгара си. И никога не преставаме да ви радваме с нови рецепти за ястия с пресни тиквички . Този път ще ви покажем как да си приготвите печени тиквички с кайма на фурна .

В основата си ястието наподобява зелеви рулца, но само с тиквички. Приготвянето на лакомство е много просто. На първо място, трябва да направите пълнежа с каймата. Всяко месо ще свърши работа. Например свинско и телешко месо. След това трябва да поставите тиквичките с мляно месо във форма на пръстени в няколко реда. След това изсипете соса отгоре и изпращате във фурната. Резултатът е сочни тиквички с кайма под формата на цял гювеч.

 

Съставки

Тиквички 3-4 бр.

Свинска кайма 300 g

телешка кайма  300 g

Ориз 80 g

Лук 1

Магданоз 0,5 снопче

копър 0,5 снопче

Чесън 2 скилидки

червен пипер 0,5 ч.л.

Сол на вкус

Черен пипер (смлян) на вкус

Моцарела 100-150 g

Сметана 300 g

вода 100-150 мл

 

подготовка

Сварете ориза наполовина. След това комбинирайте каймата, ориза, нарязания лук и подправките. Към сместа добавете и чесън, сол, черен пипер и червен пипер. Разбъркайте старателно. 


Измийте младите тиквички и отрежете краищата. Нарежете зеленчука на пръстени с еднаква дебелина. Поставете малко кайма на всяка филия. След това поставете смлените тиквички в тава за печене на редове. Ще получите зеленчуков "акордеон"., както е показано на снимката


За заливане комбинирайте заквасена сметана сол и черен пипер. Добавете малко вода за разреждане на сместа. След това разбъркайте всичко добре.


Изсипете соса върху тиквичките. Едро настържете моцарелата и поръсете върху ястието. 


Печете тиквичките на 180 градуса за около 1 час 30 минути. По желание покрийте с фолио и го извадете 5 минути преди края на готвенето. Тогава касеролата ще покафее. 

Печените тиквички с кайма са готови. Сервирайте ястието за обяд или вечеря на семейството си. Предимството на това ястие е, че не се нуждае от добавки. Приятен апетит

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft