Когато говорим за тестени изделия, често представяме продукти от варено тесто, максимум - със сос за паста. Когато говорим за юфка, всичко е малко по-сложно, но без него е невъзможно да си представим нито лагман, нито рамен. Юфката е по-скоро за супи и затова е толкова специална. Закупените удобни храни никога не могат да се сравняват с домашните юфка .
Това тесто с юфка съдържа само яйца и брашно, така че ако на опаковката има повече от две съставки, има причина самостоятелно да овладеете тази рецепта. В допълнение, той е много прост за приготвяне, а свеж е още по-вкусен. „С вкус“ ще ви каже как да готвите висококачествена юфка у дома, използвайки ... ютия!
Съставките
Яйце 1 бр
Пшенично брашно 110 g
сол на вкус
подготовка
Разбийте яйцето със сол до гладкост и пресейте пшеничното брашно в него. Омесете плътно гъсто тесто с минимално количество бучки
Разточете тестото на един тънък слой. Както се казва, ако можете да прочетете книга през него, то то е идеално
Покрийте тестото с пергаментова хартия, без да поръсите брашно по повърхността и го изгладете отгоре, така че да изсъхне добре, но все пак може да го навиете на руло.
Разточете тестото на руло и го нарежете на тънки ивици. Можете също да нарежете тестото на няколко правоъгълника и след това на линийки, ако ви е по- лесно
Обикновено след разточване на тестото се поръсва с брашно, за да не лепне, но именно заради него бульонът се замъглява. За да поддържате прозрачност, също се нуждаете от ютия: по този начин тестото ще бъде изсушено достатъчно добре, за да не залепне. Изберете сами размера на юфката , но не забравяйте, че дължината й не трябва да надвишава 15 см, и обикновено да не е по-широка от 1 см. За да приготвите юфка предварително, се препоръчва да изсушите допълнително и да съхранявате в буркан, но препоръчваме да я приготвите на порции, преди да добавите към бульона.