Ястието е много задоволително и лесно за приготвяне и най-важното евтино. Дори сега макароните с кайма често могат да се намерят в ежедневното меню на студенти и много семейства с нисък бюджет
Предлагаме ви италианска рецепта за бързи тестени изделия в тиган и то много вкусни. Всичко е в пикантния сос, който прави ястието по-интересно.
Съставките
телешка кайма или свинска, може и смес 450 g
макарони 130 g
вода 240 мл
прясно мляко 480 мл
Царевично нишесте 1 супена лъжица
червен пипер 1 супена лъжица
Лук на прах 2 ч.л.
Чесън на прах 2 ч.л.
Горчица на прах 1 ч.л.
сол 1 ч.л.
Черен пипер (смлян) на вкус
Чедар 100 g
подготовка
Сложете каймата в голям тиган на среден огън, изцедете мазнината. Добавете гореща вода и останалите съставки, с изключение на сиренето, разбъркайте добре.
Свалете от котлона, поръсете с настърган кашкавал и оставете под капака за още 2 минути, след което разбъркайте.
Благодарение на соса и сиренето, обикновеното ястие се превръща в италианско гурме. Не е срамно да почерпите с тези тестени изделия с кайма и гостите си, защото изглеждат невероятно.