Взех 1 кг картофи, малко мляко и 1 глава лук и спретнах най- вкусната запеканка, която съм яла

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Взех 1 кг картофи, малко мляко и 1 глава лук и спретнах най- вкусната запеканка, която съм яла
Взех 1 кг картофи, малко мляко и 1 глава лук и спретнах най- вкусната запеканка, която съм яла
69390
Взех 1 кг картофи, малко мляко и 1 глава лук и спретнах най- вкусната запеканка, която съм яла
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ястията с картофи не са само картофено пюре и пържени картофи. Може да се приготвят по най-различни начини и по специален. Днес ще ви предложим един вариант, за който едва ли сте чували- деликатен картофен гювеч, която се топи в устата. Освен, че става изключително красив е и невероятно вкусен

Как да си направите картофен гювеч

СЪСТАВКИТЕ

1 кг картофи
2 глави лук
60 г масло
400 мл мляко
сол, черен пипер

 

ПОДГОТОВКА

Обелете картофите и ги нарежете на тънки филийки. Филийките на ренде ще бъдат перфектен вариант. Намазваме тавичка за печене с масло . Върху нея сложете слой картофи. Нарежете пръстените лук. Поставете ги на тънък слой отгоре върху картофите.

Сложете слоеве картофи и лук , като не забравяте да посолите и добавите черен пипер по ваш вкус. Поставете най-горния слой спретнато и красиво.

Загрейте млякото, изсипете го в гювеча, така че да достигне до най-горния слой на картофа, но не  да го покрива.

Най-горният слой е за разтопеното масло. Тогава картофите няма да изгорят, а красиво ще хванат златна коричка

Покрийте формата или я оформете с фолио. Поставете във фурна, предварително загрята до 200 ° C и печете за 30 минути. След това извадете фолиото, намалете температурата до 180 ° C и дръжте във фурната за още 15 минути. Вкусна картофена запеканка е готова

 Вкусът й е лек, кремообразен, нежен.

Ако искате да направите този гювеч по-пикантен и богат на вкус, добавете нарязан чесън между слоевете картофи с лук. А на готовата запеканка, която все още е гореща поръсете настърган твърд кашкавал и ситно нарязани подправки

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft