Дори известни готвачи правят сандвичи! Този път ще ви изненадаме с една от най-практичните рецепти: ще ви кажем как да си направите сандвич в питка. И това изобщо не е гювеч в хляб, както може би си мислите. Напротив: ястието ще достигне готовност в хладилника.
За пълнежа препоръчваме да вземете меки, но сочни продукти с богат вкус. Имаме печени чушки, салами, пържени тиквички (можете да ги замените с патладжан) и, разбира се, сирене. Най- хубавото е, че всяка съставка може да бъде заменена с нещата, които вие харесвате и реално да си го направите по ваш вкус.
Съставки
чушка 5 броя.
Тиквички 1
1 питка
маслини по ваш вкус
Моцарела 180 g
Песто 4 супени лъжици
салам 160 g
Сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
Зехтин на вкус
подготовка
Чушките овкусяваме, подправяме със сол и черен пипер и печем във фурната на 180 градуса за 15 минути.
Отрежете отгоре хляба и извадете вътрешността. Намажете вътрешността на хляба с песто (ако обичате майонеза или горчица може да пробвате и с тях) и подредете съставките в следния ред: първо печените чушки, след това нарязаната моцарела, тиквички, салам, домати и маслини.
Покрийте хлябът с горната му част, увийте в фолио и има 2 варианта единия да го изпечете, ако ще го консумирате веднага или да го сложите в хладилника за 8 часа и ще имате божествена закуска.
През времето, когато хлябът е в хладилника, пълнежът му пасва добре и не се разпада при рязане. Сиренето остава твърдо, а зеленчуците дават много сок, който се абсорбира от хляба. Накратко, печеливша комбинация. И най- важното винаги можете да промените пълнежа! Коя комбинация ще изберете вие?