Накисването в мляко е доста проста манипулация, която в някои случаи ни помага да се освободим от нежеланите свойства на продуктите, а в други ни позволява да подобрим вкуса на готовите ястия.
Как, защо и за колко време е необходимо да се накисват различни продукти в мляко, ще ви помогне да разберете днес
КАК ДА НАПРАВИТЕ МЕСОТО СОЧНО
Черен дроб
Много домакини отказват да готвят черния дроб поради факта, че той е горчив, оказва се и сух и твърд. Накисването на черния дроб в студено мляко помага да се избавите точно от тези негови качества
30 минути ще бъдат достатъчни за някого, а тези, които обичат по-мек и крехък, ще трябва да киснат черния дроб за 1-2 часа.
мляно месо
За да придадете на готовите кюфтета мекота и сочност, се препоръчва да подържите каймата в мляко за 5-10 минути.
Не всички специалисти по готвене обаче са съгласни с това, затова трябва да пробвате и да прецените според вкуса дали ви пасва този метод.
Сушени гъби
Сушените гъби запазват по-голямата част от хранителните вещества и могат значително да разнообразят диетата ни. Но не всеки знае, че преди готвене те трябва да се измият с гореща вода, да се напоят с вряла вода и да се накиснат за 1-6 часа.
Можете да направите това в студена вода или можете да използвате мляко. Гъбите, напоени с мляко, стават необичайно нежни и вкусни.
Солена херинга
солената херинга се накисва не само за корекция на вкуса. Излишната сол има неприятна тенденция да задържа вода в тялото, причинявайки подуване.
За накисване на херинга в мляко са достатъчни средно от 6 до 12 часа. Имайте предвид, че това ще се отрази на нейния вкус, ще направи плътта леко млечна. Такава риба би била особено добра с гарнитура от варени картофи.
Дреболии
Изобилието от микроелементи и витамини от група B правят бъбреците една от най-полезните карантии. Но те имат неприятна миризма ...
За да не ви разочароват, първо трябва да се накиснат. Експертите казват, че млякото се справя с тази задача много по-добре от обикновената вода.
В същото време вредните вещества се отстраняват по-пълно, а самият продукт става много по-мек. Температурата на млякото трябва да е стайна и ще отнеме 2-3 часа, а млякото трябва да се сменя периодично.
Заквасена извара
Ако изварата не ви харесва, този съвет ще ви помогне: смесете изварата и млякото в съотношение 1: 1. След като изсипете изварата в гевгир, оставете млякото да се отцеди и поставете под пнатиск. Останалото от процедурата мляко може да се използва за приготвяне на тесто за палачинки.
Рибно филе
Един час в мляко не само ще направи рибата сочна и ароматна. Ще намерите и приятен бонус под формата на нежна златиста коричка върху готовото пържено филе!
Жилаво месо
Ако попаднете на стар петел или жилесто говеждо месо и искате да го направите годно за консумация, млякото е полезно. 8-10 часа в мляко са в състояние да придадат мекота и подобряване на вкуса
Дали е необходимо да се накисват продуктите в мляко, всеки решава сам, но използването на мляко може значително да подобри вкуса на много ястия. Нашите лесни за употреба съвети със сигурност ще ви бъдат полезни в кухнята. Приятен апетит!