Рядко срещате човек, който да откаже палачинка, особено с хубав и сладък пълнеж. Този традиционен вид сладкиши се е наложил сред закуските, вечерите и заема гордо място в банкетното меню. Така че защо да не опростите процеса на готвене, така че да можете да си позволите да си правите палачинки всеки ден? В този случай тестото в бутилката ще ви помогне.
Звучи интересно, нали? А най-хубавото в това е, че така приготвеното тесто е по-добре наситено с въздух. И не е нужно да цапате планина от чинии и съдове за приготвянето му. Една пластмасова бутилка и съставки, които могат да се преброят на пръстите на едната ръка са достатъчни.
Лесно тесто за палачинки
Съставки
Мляко 500 мл
яйце 2 бр.
захар 3 ч. л.
Пшенично брашно 230 гр
Слънчогледово олио 3 чл. л.
готвене
Пресейте брашното предварително, за да се насити с кислород. Яйцата трябва да са на стайна температура
След това с помощта на фуния изсипете брашното в бутилката. Добавете мляко, захар, яйца, растително масло и щипка сол по желание.
Разклатете бутилката за няколко минути, докато масата стане хомогенна.
Изсипете необходимото количество тесто от бутилката и изпържете палачинките по обичайния начин от двете страни.
Най-удобно е да използвате бутилка с тясно гърло или дюза, като за сосове. Някои заведения за хранене ги използват за приготвяне на ажурни шарени палачинки, които не можете да направите с лъжица или черпак. Много практичен лайфхак, който спестява много време и място в кухнята. А останалото тесто винаги може да се скрие за ден-два в хладилника, след което просто се разклаща и приготвя друга порция. Хареса ли ви нашата рецепта? Споделете я с другите!