Наскоро открихме изцяло нова рецепта - царевични питки със сирене . Става страхотна вкусотия, задължително трябва да опитате.
Обърнете внимание на разнообразието от брашно , което ще използвате. От първата се получава по-ронливи питки, а от втората - леко, много меки и ефирни. Колкото по-фино е брашното, толкова по-добре ще бухне тестото
съставки
Газирана вода 200 ml
Яйце 1 брой
кашкавал 200 g
сода или бакпулвер 1,5 ч. Л.
царевично брашно 310 g
чесън 1 скилидка
масло на вкус или олио
подготовка
Разбийте яйцето, добавете към него газираната вода и разбъркайте, докато стане гладка текстура
Смесете пресятото царевично брашно с бакпулвера и добавете сухата маса към течността . Замесете лепкавото тесто.
Настържете кашкавалът и пресовайте чесъна. Смесете и двата продукта.
Добавете кашкавалът към тестото и разбъркайте.
Имайте предвид, че в състава няма захар. Това означава, че можете да сервирате царевичните питки, не само за закуска, но вместо хляб . Такива хлябове остават свежи и вкусни, дори студени. Готови ли сте да опитате? След това запишете рецептата.