Кафето с пресен кроасан сутрин е истинска френска закуска . Но по-често започваме денят със сандвич с масло .
Богатата закуска винаги е била в основата на здравословното хранене. И дори десертът няма да ви навреди по това време. Като такова лакомство, шоколадовото масло, обичано от детството, е перфектно . Разбира се, че е по-лесно да си купите, но домашното ще бъде по-здравословно и по-вкусно.
Съставките
масло 200 g
Тъмен шоколад 50 g
Какао на прах 2 с.л. л.
Пудра захар 50 g
подготовка
Оставяме маслото на масата за 1-2 часа, за да омекне. Смесете до гладкост с какаото и захарта за глазура.
Разтопете шоколад с висок процент какао на водна баня или в микровълновата.
Охладеният разтопен шоколад бързо се смесва с маслото. Трябва да бъде равномерно разпределено
Готовото шоколадово масло се прехвърля в съд с капак и се изпраща в хладилника за няколко часа, или по-добре за през нощта.
Изберете висококачествени продукти, тогава вкусът на вашето шоколадово масло ще бъде страхотен.