Ябълков кекс- 3 ябълки и 3 яйца и по 9 лъжици брашно,захар и олио, няма как да сбъркаш схемата

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ябълков кекс- 3 ябълки и 3 яйца и по 9 лъжици брашно,захар и олио, няма как да сбъркаш схемата
Ябълков кекс- 3 ябълки и 3 яйца и по 9 лъжици брашно,захар и олио, няма как да сбъркаш схемата
217583
Ябълков кекс- 3 ябълки и 3 яйца и по 9 лъжици брашно,захар и олио, няма как да сбъркаш схемата
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Много домакини са в състояние да определят теглото на съставките на око. Те лесно измерват точното количество брашно и захар за тестото. Но не всеки има това умение. Какво да направите, ако нямате везни под ръка, но искате да зарадвате близките си с вкусни сладкиши? Домашният ябълков сладкиш ще бъде истински спасител за вас.

 Рецептата за сладкиш с ябълки и бадеми се нарича още "3 х 9". Това означава, че за тестото ще ви трябват 3 ябълки и 3 яйца, по 9 супени лъжици брашно, захар и олио. Не може да бъде по-лесно! Съгласен ли си? Тогава да готвим.

 

Съставки

ябълки 3 бр.

Яйце 3 бр.

Пшенично брашно 9 Чл. л.

Захар 10 с.л.

Слънчогледово олио 9 Чл. л.

Бакпулвер 1 ч.л.

Бадемови стърготини 30 g

Лимон 1бр

 

Подготовка

Обелете и настържете ябълките. Разделете ги и след това нарежете на филийки. За да избегнете почерняване, ги поръсете с няколко капки лимонов сок. 


Разбийте яйцата в дълбока купа, добавете 9 супени лъжици захар и разбийте до пенливост.


Добавете брашно и бакпулвер, добавете олио и продължете да разбивате тестото с бъркалка до гладкост


Добавете ябълки и настъргана лимонова кора. Смесете добре. Намажете с мазнина формата с диаметър 20–22 см и поръсете с брашно. Поставете тестото и изравнете. 


Поръсете бадемовите стърготини (ако обичате) и останалата захар върху сладкиша. Печете във фурна, загрята до 180 градуса за 35 минути. Проверете готовността с клечка за зъби. Оставете да се охлади напълно. 

Паят се съхранява до 4 дни без проблем и без хладилник. През лятото вместо ябълки можете да сложите в тестото узрели праскови или сливи. Сладкишът с круши също е добър. Можете да използвате и други ядки като орехи. За да добавите вкус към вашите печени изделия, заменете растителното олио с топено масло. Основното нещо е да се придържате към правилото за 9 лъжици . Приятен апетит!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft