И така, кажи ми какво ще сготвиш, когато в хладилника имаш малко кайма и няколко картофа? Лично аз никога не се ограничавам само до тези продукти и добавям някои друг зеленчук, кашкавал и подправки, така че храната да не е толкова скучна, както обикновено. Днес искам да споделя една рецепта за готвене на запеканка с картофи и мляно месо с добавянето на патладжан и домати . Тя се превръща в божествена наслада
Много от моите приятели казват, че печенето на патладжани е глупава идея: ако не го нарежете достатъчно тънко, рискувате да получите ястие, в което всички съставки са готови, с изключение на патладжаните. Моят отговор е прост: предварително ги изпечете на тиган и след това няма да има никакъв риск да на сурови
съставки
Мляно свинско месо 700–800 g
картофи 6 броя
лук 1 брой
патладжан 1 брой
домат 3-4 броя
кашкавал 100 g
Зехтин 2 супени лъжици
босилек на вкус
сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
подготовка
Обелете картофите. Нарежете на тънки филийки доматите, лука и патладжана.
Запържете патладжана на тигана
Лукът се обелва и нарязва. Добавете към пълнежа (можете да замените с пилешкото филе) нарязания босилек, както и сол, черен пипер и риган.
Намажете формата със зехтин. Сложете слой картофи, поръсете с черен пипер и сол. Редете продуктите в тази последователност: мляно месо, патладжан, настърган кашкавал, картофи (пипер и сол), домати, настъргано сирене, картофи. Последователността може да бъде променена.
Печете 50 минути при 200-250 ° C, покривайки формата с фолио. 7-10 минути преди готовност, извадете фолиото и поръсете с кашкавал
Можете да сложите повече кашкавал, ако обичате ароматната и апетитна коричка, която се образува при топенето на продукта. Да, ястието е доста питателно. Ето защо, идеалната опция на масата до него да бъде една пролетна салата от зеле . Запазете рецептата за готвене с картофи и мляно месо във фурната и гответе за здраве.