Взимам няколко картофа, малко кайма и каквото ми е останало в хладилника и правя чудна вечеря

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Взимам няколко картофа, малко кайма и каквото ми е останало в хладилника и правя чудна вечеря
Взимам няколко картофа, малко кайма и каквото ми е останало в хладилника и правя чудна вечеря
6985
Взимам няколко картофа, малко кайма и каквото ми е останало в хладилника и правя чудна вечеря
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

И така, кажи ми какво ще сготвиш, когато в хладилника имаш малко кайма и няколко картофа? Лично аз никога не се ограничавам само до тези продукти и добавям някои друг зеленчук, кашкавал и подправки, така че храната да не е толкова скучна, както обикновено. Днес искам да споделя една рецепта за готвене на запеканка с картофи и мляно месо с добавянето на патладжан и домати . Тя се превръща в божествена наслада

Много от моите приятели казват, че печенето на патладжани е глупава идея: ако не го нарежете достатъчно тънко, рискувате да получите ястие, в което всички съставки са готови, с изключение на патладжаните. Моят отговор е прост: предварително ги изпечете на тиган и след това няма да има никакъв риск да на сурови

 

съставки

Мляно свинско месо 700–800 g

картофи 6 броя

лук 1 брой

патладжан 1 брой

домат 3-4 броя

кашкавал 100 g

Зехтин 2 супени лъжици

босилек на вкус

сол на вкус

Черен пипер (смлян) на вкус

 

подготовка

Обелете картофите. Нарежете на тънки филийки доматите, лука и патладжана.

вечеря с картофи
Запържете патладжана на тигана


Лукът се обелва и нарязва. Добавете към пълнежа (можете да замените с  пилешкото филе)  нарязания босилек, както и сол, черен пипер и риган. 


Намажете формата със зехтин. Сложете слой картофи, поръсете с черен пипер и сол. Редете продуктите в тази последователност: мляно месо, патладжан, настърган кашкавал, картофи (пипер и сол), домати, настъргано сирене, картофи. Последователността може да бъде променена.

Печете 50 минути при 200-250 ° C, покривайки формата с фолио. 7-10 минути преди готовност, извадете фолиото и поръсете с кашкавал 

Можете да сложите повече кашкавал, ако обичате ароматната и апетитна коричка, която се образува при топенето на продукта. Да, ястието е доста питателно. Ето защо, идеалната опция на масата до него да бъде една  пролетна салата от зеле . Запазете рецептата за готвене с картофи и мляно месо във фурната и гответе за здраве.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft