За тези, които обичат шоколада, предлагаме лесна и здравословна рецепта за шоколадов десерт , който не изисква печене и се приготвя без захар, яйца и брашно само за пет минути! Не вярвате? Запишете си необходимите продукти за тази Сурова торта без брашно и без печене :
Сурова торта без брашно и без печене
Приготвяне:
- 180 г овесени ядки
- 2 банана
- 2 с.л. какао
- 100 мл прясно мляко
- 70-80 гр.
Приготвяне:
Започваме със 180 г овесени ядки: запържете ги в сух тиган за 3 минути на слаб огън, като разбърквате. След това прехвърлете в купа.
Нарежете два банана на филийки (без кората трябва да са около 300 г) и ги поставете в блендер. Добавете 2 супени лъжици какао и залейте със 100 мл мляко. Смелете до пюре.
Изберете мляко според вашия вкус: краве мляко, кокосово мляко или бадемово мляко, за да придавате на десерта нови вкусове всеки път.
Изсипете получената шоколадово-бананова смес в купа и оставете за няколко минути.
Вземете черен шоколад, нарежете го на малки парченца и го разтопете на водна баня или в микровълнова фурна, като загреете за 15 секунди.
Добавете разтопения шоколад към основната маса и разбъркайте добре, след това добавете запържените овесени ядки и разбъркайте отново.
Покрийте дъното на тортена форма с диаметър 16 см хартия за печене и намажете стените й с растително масло. Изсипете тестото във формата и разпределете равномерно. Поставете в хладилника за 1,5 часа.
След това извадете десерта, махнете ринга и хартията и прехвърлете в чиния. Отгоре поръсете с кокосови стърготини и се насладете на деликатния шоколадов вкус с нотки на банан.
Десертът се оказва лек, ароматен и не изисква много време за приготвяне. Благодарение на овесените ядки се получава особено нежен на вкус.